Donatie tips

Met het geld dat je als superheldenduo inzamelt via je actiepagina, kan Kinderhulp kinderen en jongeren helpen die in armoede opgroeien. Dat is ontzettend belangrijk! Daarom negen tips om jouw actie succesvol te maken:

1. Maak de actiepagina persoonlijk en vul een streefbedrag in

Een actiepagina met een paar persoonlijke foto’s en teksten zorgt voor meer donaties. Upload wat leuke foto’s die met jou en de run te maken hebben, bijvoorbeeld jij in je superheldenkostuum! Vertel ook waarom jij meeloopt met de Held&run én hoeveel je wilt ophalen. Het gros van je supporters zal doneren omdat ze je aardig vinden en benieuwd zijn naar jouw besluit om deze actie te starten.

2. Eerst een paar donaties, dan pas verspreiden

Voordat je iedereen gaat vertellen over je deelname aan de Held&run is het verstandig om alvast een paar donaties te hebben. Vraag je familie en beste vrienden eerst persoonlijk om een donatie te doen voordat je alle andere mensen vraagt om te doneren. Goed voorbeeld doet namelijk volgen.

3. Mondeling overtuigen en met hulp van mobiel

Vertel op je school, werk, vereniging, en op iedere verjaardag over het heldenavontuur voor Kinderhulp dat je te wachten staat. En vraag ze dan direct om je te sponsoren en niet te wachten tot ze thuis zijn. Boter bij de vis! Iedereen kan eenvoudig je actie bekijken op zijn of haar mobieltje en direct doneren.

4. Stuur WhatsApp-berichten

Maak een WhatsAppgroep aan met veel van je contacten die elkaar kennen. Of gebruik de WhatsAppgroepen waarin je al zit. Deel je oproep en een link naar je actiepagina. Bedank in deze groep de mensen die doneren, zodat alle groepsleden dat zien. Hierdoor is de kans groter dat anderen zich ook betrokken voelen en je actie zullen steunen. Als één schaap over de dam is...

Heldenrun Sponsortips
Heldenrun Kinderhulp Ballonnen

5. Plaats regelmatig updates op social media

De actiepagina kan je op verschillende manieren delen via social media. En vertel op je Facebook, Instagram, Twitter en/of LinkedIn profiel regelmatig hoe het staat met je actie. De kracht van een boodschap zit hem in de herhaling…

6. Plaats nieuwsberichten op je actiepagina en deel deze

Op je actiepagina kan je eenvoudig nieuwsberichten zetten. Bijvoorbeeld over dat je aan het trainen bent voor de Held&run. En vergeet niet om je bericht daarna te delen via social media, of via die WhatsAppgroepen waar je om donaties vraagt.

7. Betrek je donateurs bij je eindsprint!

Ervaring leert dat de laatste twee weken van je actie het meeste gedoneerd wordt. Dat is dus de eindsprint voor je actie. Zet je eindsprint dan ook goed in en vraag je donateurs om hulp daarbij. Want die zullen ook graag willen dat je je streefbedrag haalt!

8. Benader bedrijven om je te sponsoren

Vergeet niet om ook bedrijven te benaderen om je te sponsoren. Je werkgever (of die van je ouders), een goede klant, een fijne leverancier of het bedrijf van je buren. Als dank kan je daarover een speciaal berichtje schrijven en verspreiden met hun naam daarin. Of hun logo als afbeelding plaatsen op je actiepagina.

9. Hou vol: blijf mensen herinneren!

Niet iedereen zal direct gaan doneren. Stuur daarom herinneringsmails of WhatsApp-berichten als ze nog niet hebben gedoneerd. De aanhouder wint!

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar! 

Wij helpen je graag om je actie tot een succes te maken. Heb je vragen? Neem gerust contact op via heldenrun@kinderhulp.nl. Gaat het goed met je actie en heb je daar een bijzonder leuk verhaal bij? Laat het ons weten. Dat horen we graag! Stuur ons een berichtje via heldenrun@kinderhulp.nl en misschien delen we jouw actie en verhaal via onze social-media-kanalen.

Wij geven hier tips.. maar misschien heb jij ook nog goede tips voor andere actievoerders? Laat het ons weten via heldenrun@kinderhulp.nl.