Kinderhulp Held&run op 22 mei in Deventer

25 Feb 2022

Zondagmiddag 22 mei 2022 vindt in de binnenstad van Deventer de eerste editie van de Kinderhulp Held&run plaats. Tijdens deze heldhaftigste sponsorloop van Nederland gaan kinderen en volwassenen – verkleed als superhelden – de strijd aan met obstakels en schurken, om geld in te zamelen voor hulp aan kinderen die in Nederland in armoede opgroeien.

De Heldenrun is een sponsorloop van 1,5 en 4 kilometer, dwars door de binnenstad van Deventer, met start en finish op de Brink. Tijdens de tocht gaan kinderen samen met hun volwassen sidekick (vader, moeder, buurman, tante, oppas etc.) de strijd aan met uitdagende hindernissen en schurken. De helden schrijven zich als duo in via www.heldenrun.nl en laten zich sponsoren door vrienden en familie om zo geld in te zamelen voor hulp aan kinderen in armoede.

Activiteiten
Het programma start om 13 uur op de Brink in Deventer en duurt tot uiterlijk 17 uur. De superhelden starten in wisselende tijdsblokken na een feestelijke warming up. Naast de run zelf en een prijsuitreiking is er ook muziek en andere leuke activiteiten waaraan kinderen kunnen deelnemen. Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes van kinderen die meelopen zijn dus ook van harte welkom.

Kinderarmoede
De opbrengst van de Heldenrun gaat naar Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. We helpen ze, onvoorwaardelijk. Met ook een eigen fiets, nieuwe schoenen, zwemlessen of tóch dat cadeautje van de Sint. Zodat ook zij erbij horen en gelijke kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind.

Oproep
Kinderhulp roept alle grote én kleine superhelden uit Deventer en omstreken op: schrijf je in als superheldenduo, laat je sponsoren en loop 22 mei in je superheldenpak mee door de binnenstad van Deventer. Want samen zijn we supersterk tegen kinderarmoede!