Parcours is bekend!

06 May 2022

Nu de eerste editie van de Kinderhulp Heldenrun steeds dichterbij komt stijgt ook de spanning. De aangemelde kinderhelden vragen zich af welke avonturen ze tegen gaan komen op de route en welke leuke acties ze kunnen bedenken om geld op te halen voor Kinderhulp. Voor zusjes Ise (11) en Lune (9) is dit hun eerste sponsorloop. Ze lopen 4 kilometer, dwars door de binnenstad van Deventer en komen onderweg allemaal avonturen tegen. “Van mama hebben we gehoord dat er een stormbaan is, en een kussengevecht. Daar hebben we echt zin in!” roepen de zusjes enthousiast. Waar ze het voor doen? Daar kunnen ze kort over zijn: “Zodat alle kinderen het leuk hebben als ze niet op school zijn!”

Helden in actie

Net als Ise en Lune zijn er al veel kinderen die meedoen met de Heldenrun om geld op te halen voor kinderen in armoede in Nederland. Allerlei acties worden op touw gezet. Zo worden familie- en klassenapps overspoeld, statiegeldflessen ingezameld en ansichtkaartjes geschreven en overal in de bus gedaan in de buurt. Naast alle acties wordt er ook een sport van gemaakt om de heldhaftigste en leukste naam te bedenken voor het duo dat meedoet. Zo strijden Glitterforce, De Superkarels, Pirates of Deventer en Team Turbo om de titel.

Laatste voorbereidingen

De laatste voorbereidingen voor de Heldenrun zijn in volle gang. Anniek Stoker van Kinderhulp vertelt enthousiast: “De twee routes (1,5 en 4 kilometer) zijn uitgestippeld en ook de hindernissen en activiteiten zijn bepaald. We verklappen niet alles.. maar bekijk de plattegrond voor de routes en een aantal hindernissen en avonturen! Het wordt ontzettend gaaf. Inschrijven kan nog, dus ik zou zeggen: wees er snel bij!”