Donatie tips

Met het geld dat jij via je actie inzamelt, kan Kinderhulp meer kinderen die in armoede opgroeien helpen. Tien tips om jouw actie succesvol te maken: 

Tip 1: Maak de actiepagina jouw pagina – en vul een streefbedrag in! 

Een actiepagina met een paar persoonlijke foto’s en teksten zorgt voor meer donaties. Upload wat leuke foto’s die met jou en de run te maken hebben, bijvoorbeeld jij in je superheldenkostuum! En vertel waarom jij meeloopt met de Held&run én hoeveel je wilt ophalen. Het gros van je supporters zal doneren omdat ze je aardig vinden en benieuwd zijn naar jouw besluit om deze actie te starten. 

Tip 2: Eerst een paar donaties, dan pas verspreiden. 

Voordat je iedereen gaat vertellen over je deelname aan de Held&run is het verstandig om alvast een paar donaties te hebben. Vraag je familie en beste vrienden eerst persoonlijk om een donatie te doen voordat je alle andere mensen vraagt om te doneren. Goed voorbeeld doet namelijk goed volgen. 

Tip 3: Zet de link van je actiepagina onder al je mails. 

Zet de link van je actiepagina met oproep onder je naam/handtekening in al je e-mails zodat iedereen met wie je mailt de actie ziet.

Tip 4: Mondeling overtuigen en met hulp van mobiel. 

Vertel op je school, werk, vereniging, in de kantine en feestjes dat je als superheld meerent voor Kinderhulp. En vraag ze dan direct om je te sponsoren en niet te wachten tot ze thuis zijn. Boter bij de vis! Iedereen kan eenvoudig met hun smartphone je actie bekijken en doneren.  

Tip 5: Stuur WhatsApp-berichten

Maak een WhatsApp-groep aan met veel van je contacten die elkaar kennen. Stel je vraag en verwijs naar je actiepagina. Bedank in deze groep de mensen die aangeven dat ze gaan doneren zodatalle groepsleden dat zien. Hierdoor is de kans groter dat anderen zich ook betrokken voelen en je actie zullen steunen. Als één schaap over de dam is... 

Tip 6: Plaats regelmatig updates op social media. 

De actiepagina kan je op verschillende manieren delen via social media. En vertel op je Facebook, Instagram, Twitter en/of LinkedIn profiel regelmatig hoe het staat met je actie. De kracht van een boodschap zit hem in de herhaling… 

Tip 7: Plaats nieuwsberichten op je actiepagina en deel deze. 

Op je actiepagina kan je eenvoudig nieuwsberichten zetten. Bijvoorbeeld over dat je aan het trainen bent voor de Held&run. En vergeet niet om je bericht daarna te delen via Facebook, Instagram, Twitter en/of LinkedIn (zie tip 6). 

Tip 8: Betrek je donateurs bij je eindsprint! 

Ervaring leert dat de laatste twee weken van je actie het meeste gedoneerd wordt. Dat is dus de eindsprint voor je actie. Zet dan ook je eindsprint goed in en vraag je donateurs om hulp daarbij. Want die zullen ook graag willen dat je je streefbedrag haalt! 

Tip 9: Benader bedrijven om je te sponsoren. 

Vergeet niet om ook bedrijven te benaderen om je te sponsoren. Je werkgever (of die van je ouders), een goede klant, een fijne leverancier of het bedrijf van je buren. Als dank kan je daarover een speciaal nieuwsbericht schrijven en verspreiden met hun naam daarin. Of hun logo als afbeelding plaatsen op je actiepagina. 

Tip 10: Hou vol, blijf mensen herinneren! 

Niet iedereen zal direct gaan doneren. Stuur daarom herinneringsmails of WhatsApp-berichten als ze nog niet hebben gedoneerd. De aanhouder wint! 

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar! 
Wij helpen je graag om je actie tot een succes te maken. Heb je vragen? Neem gerust contact op via: heldenrun@kinderhulp.nl    

Gaat het goed met je actie en heb je daar een bijzonder leuk verhaal bij? Laat het ons weten. Stuur ons een berichtje via: heldenrun@kinderhulp.nl en misschien delen we jouw actie en verhaal via onze social-media-kanalen.

Heb je nog tips voor ons? Wij geven hier tips maar misschien heb jij ook nog goede tips voor iedereen. Dus heb je tips voor andere actievoerders? Laat het ons weten via: heldenrun@kinderhulp.nl