Veelgestelde vragen

Waar is de Held&run? 

De Kinderhulp Held&run is in 2022 op het Grote Kerkhof in Deventer. 

Hoe kan ik naar de Held&run komen? 

Het Grote Kerkhof ligt in het centrum van Deventer en is autovrij. Je kunt het Grote Kerkhof het beste per voet bereiken. Vanaf het treinstation in Deventer loop je er in ruim 10 minuten naartoe. Parkeren kan in één van de parkeergarages in de buurt. Kijk voor meer informatie op https://www.deventer.nl/grotekerkhof. 

Hoe laat start de Held&run? 

We beginnen om 11.00 uur met een warming-up. De 1,5 kilometer Held&run start om 11.30 uur, de 4 kilometer Held&run start om 13.00 uur.  
 
Tijdens de Held&run is er muziek en zijn er ook hele leuke andere activiteiten waaraan je kunt deelnemen: Virtual Reality uitdagingen, schminken, je eigen heldenmasker maken en nog veel meer. Broertjes en zusjes van kinderen die meelopen zijn dus ook van harte welkom!  
 

Binnenkort vermelden we hier meer informatie over het programma! Als je je hebt ingeschreven, houden we je hier automatisch van op de hoogte. 

Zijn er verschillende starttijden?

We beginnen om 11.00 uur met een warming-up. De 1,5 kilometer Held&run start om 11.30 uur, de 4 kilometer Heldenrun start om 13.00 uur. 

Welke afstanden kun je lopen? 

Bij je inschrijving kies je welke afstand jullie willen lopen: 1,5 of 4 kilometer 
 

Wat is er nog meer te beleven tijdens de Held&run? 

Tijdens de Held&run is er muziek en zijn er ook hele leuke andere activiteiten waaraan je kunt deelnemen: Virtual Reality uitdagingen, schminken, je eigen heldenmasker maken en nog veel meer. Broertjes en zusjes van kinderen die meelopen zijn dus ook van harte welkom!  

Tot wanneer kunnen wij ons inschrijven? 

Het evemement is in verband met het coronavirus verplaatst naar 2022. Zodra de definitieve datum bekend is, zullen we hier ook bekendmaken tot wanneer je je kunt inschrijven. 

Kan ik mij ook alleen inschrijven? 

De Held&run loop je in duo’s, je schrijft je dus samen met iemand in. Een kind kan zich samen met een volwassene (18+) aanmelden. Of je schrijft je als twee volwassenen samen in.

Wat kost de inschrijving?  

Het inschrijfgeld bedraagt € 10,- voor een kind en € 20,- voor een volwassene (18+).  
 

Hoe schrijf ik mijn kind in? 

Je kunt je kind inschrijven via de inschrijfpagina. Let op: een kind loopt altijd samen met een volwassene (18+).

Wie kan zich inschrijven?  

De Held&run is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Voor de 1,5 kilometer is de adviesleeftijd 5 – 9 jaar, voor de 4 kilometerrun adviseren we deelname vanaf 10 jaar. Maar je weet zelf het beste wat je (kind) aankan?

Je loopt de Held&run in duo’s: kind loopt samen met een volwassene (18+). Of je loopt als twee volwassenen samen. 

Wat krijg ik bij mijn inschrijving? 

Je krijgt een startbewijs en een welkomstpakket. 

Hoe kan ik mijn inschrijving betalen?

Als je je online inschrijft, betaal je via iDEAL €10,- voor een kind en €20,- voor een volwassene. 

Kan ik mijn inschrijving annuleren? 

Het kan natuurlijk gebeuren dat je moet afzeggen. Je kunt je inschrijving annuleren door een e-mail te sturen naar heldenrun@kinderhulp.nl. Helaas is het niet mogelijk je inschrijfgeld terug te krijgen. En heb je al geld ingezameld op je actiepagina? Dan gaat dit naar Kinderhulp. 

Kan het kloppen dat ik heb gelezen dat de langste route 5 km zou zijn, terwijl deze nu 4 km is?

Ja dit klopt. Bij het uitzetten van de route werd duidelijk dat 4 km met alle behorende obstakels beter past.

Heeft het coronavirus in Nederland gevolgend voor de Held&run?

JaGelet op de onzekerheid rondom het verloop van het coronavirus en de recente maatregelen vanuit de overheid, verplaatsen wij onze Held&run die op 17 mei 2020 in Deventer zou plaatsvinden. Kinderhulp stelt de veiligheid en gezondheid van deelnemers, toeschouwers, vrijwilligers, organisatoren en andere betrokken vanzelfsprekend voorop. De Held&run vindt plaats in 2022. We laten zo snel als mogelijk weten wat de nieuwe datum wordt. Houd hiervoor onze socials in de gaten. Ondertussen gaat onze hulp aan kinderen die in armoede opgroeien natuurlijk gewoon door! 

Waar kan ik mij omkleden? 

Op de locatie is een kleedruimte. Binnenkort volgt meer informatie.   

Waar kan ik mijn spullen laten als ik ga meelopen? 

Er is een bewaakte garderobe bij de start, waar je je spullen achter kunt laten. Binnenkort volgt meer informatie.  

Kan ik bij de Held&run naar de wc? 

Jazeker! Binnenkort volgt meer informatie! 

Hoe ziet de route eruit van de 1,5 en 5km run? 

De start en finish is op het Grote Kerkhof en de runs gaan door de binnenstad van Deventer.  

Wat voor obstakels kan ik verwachten? 

De obstakels zijn leuke, fysieke uitdagingen die voor kinderen vanaf 5 jaar, samen met een volwassene (18+), goed te doen zijnVoor de 1,5 kilometerrun adviseren we een leeftijd van 5 t/m 9 jaar, voor de 4 kilometer deelname vanaf 10 jaar. Maar je weet zelf het beste wat je (kind) aankan?

Wordt mijn tijd ook geregistreerd en gepubliceerd? 

Ja, we houden de tijden bij en publiceren deze op www.heldenrun.nl. Maar de Held&run is er vooral om plezier te hebben en zo samen geld op te halen voor hulp aan kinderen die in Nederland in armoede opgroeien! 

Wordt er ook gefotografeerd en gefilmd tijdens de Held&run? 

Jazeker! Houd hiervoor op de dag zelf de social media van Kinderhulp in de gaten. Ook delen we een aantal dagen na het event een online fotoalbum en een video impressie met je. Voor meer info verwijzen we je naar het deelnemersreglement dat je bij je inschrijving goedkeurt.

Waar gaat de opbrengst van de Held&run naartoe? 

De gehele opbrengst van alle donaties, minus de online transactiekosten*, gaat naar het Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderhulp is er voor de 300.000 kinderen en jongeren die in Nederland in armoede opgroeien. Dit is 1 op de 12 kinderen. Kinderhulp ondersteunt hen met simpele dingen zoals een paar goede schoenen, zwemles of een dagje uit. Omdat ook zij moeten kunnen meedoen en een mooie toekomst verdienen! 

*Wij maken voor de Held&run gebruik van het fondsenwervende platform Funraisin en het betaalplatform Stripe. Deze platforms rekenen een fee op de betaaltransacties. Daarom vragen wij een vrijwillige bijdrage voor deze kosten aan elke deelnemer en/of donateur.

Moet ik als deelnemer verplicht donaties ophalen? 

Je hoeft dit niet te doen, maar alle acties helpen natuurlijk! We hopen dat elk team €200,- kan ophalen. Met dit bedrag kunnen we een zomerpretpakket uitdelen aan een kind dat in armoede opgroeit en voor wie er in de zomer geen ruimte is voor extraatjes, zoals een dagje uit. Een zomerpretpakket is een stoere tas met bijvoorbeeld een bal, zwemartikelen, spelletjes en kaartjes voor een dagje uit. Dit jaar hoopt Kinderhulp 6000 zomerpretpakketten uit te delen waarmee een kind net wel die extra zomerpret kan hebben. 

 

Gaat het inschrijfgeld ook naar hulp aan kinderen in armoede? 

Met het inschrijfgeld en de sponsorgelden dekken we de organisatiekosten van de Held&run. De gehele opbrengst van alle donaties, minus de online transactiekosten, gaat naar hulp aan kinderen die in Nederland in armoede opgroeien.  

Is er een belastingvoordeel als ik een superheldenduo van de Heldenrun sponsor? 

Kinderhulp is als ANBI (algemeen nut beogende instelling) aangemerkt waardoor je een gift aan Kinderhulp mag aftrekken in je belastingaangifte. Maar er zijn wel voorwaarden, aan de gift bijvoorbeeld. Kijk voor meer informatie op https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/gift-aftrekken

Ik wil graag sponsoren als bedrijf. Is het ook mogelijk een factuur te ontvangen?

Dit kan zeker. Neem s.v.p. even contact met ons op via heldenrun@kinderhulp.nl.

Waar en hoe kan ik mijn startnummer ophalen? 

Informatie volgt binnenkort! 

Heeft mijn superhelden-partner hetzelfde startnummer? 

Nee, je krijgt allebei een ander startnummer.