Veelgestelde vragen

Waar is de Heldenrun? 

add remove

De Heldenrun vindt plaats in het centrum van Deventer. Je wordt op zondag 21 mei 2023 voor de start verwacht op de Brink in Deventer.

Hoe kan ik naar de Heldenrun komen? 

add remove

De Brink ligt in het centrum van Deventer en is autovrij. Je kunt de Brink het beste per voet bereiken. Vanaf het treinstation in Deventer loop je er in een kleine 10 minuten naartoe. Parkeren kan in één van de parkeergarages in de buurt: Centrumgarage of Q-park Boreel. Kijk voor meer informatie op https://www.deventer.info/planjebezoek/parkeren/.

Hoe laat start de Heldenrun? 

add remove

De Heldenrun vindt plaats op zondagmiddag 21 mei 2023 in het centrum van Deventer. Deelnemers kunnen zich vanaf 12.15 aanmelden op de Brink, om 13.00 start de warming up en de Heldenrun. Bekijk het voorlopige programma hier. Heb je je al aangemeld voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven? Updates worden ook geplaatst in ons Facebook-evenement.

Zijn er verschillende starttijden?

add remove

De starttijden worden bepaald afhankelijk van het aantal aanmeldingen per afstand. In de week voorafgaand aan het evenement word je hier verder over geïnformeerd via het mailadres dat je hebt opgegeven. Heb je je al aangemeld voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven?

Welke afstanden kun je lopen? 

add remove

Bij je inschrijving kies je welke afstand jullie willen lopen: 1,5 of 4 kilometer. De adviesleeftijd voor de 1,5 km route is 5 en 6 jaar. De adviesleeftijd voor de 4 km route is vanaf 7 jaar. Het is een sponsorloop, je hoeft de tocht niet hardlopend af te leggen. Wil je op de hoogte blijven van de Heldenrun? Meld je aan voor ons Facebook-evenement.

Tot wanneer kunnen wij ons inschrijven? 

add remove

Je kunt je tot vrijdag 19 mei 2023 inschrijven.

Kan ik mij ook alleen of juist met meerdere kinderen inschrijven? 

add remove

De Heldenrun loop je in duo’s: een kleine superheld (kind) met een volwassen (18+) sidekick. Je kunt je dus alleen samen met iemand inschrijven. Wil je als volwassene meedoen met twee superhelden/kinderen? Dat is ook mogelijk. 

Wat kost de inschrijving?  

add remove

Het inschrijfgeld voor volwassenen is €15,- en voor kinderen €5,-. 

Hoe schrijf ik mijn kind in? 

add remove

Je kunt je kind tot 19 mei inschrijven via de inschrijfpagina. Let op: een kleine superheld (kind) loopt altijd met een grote superheld (volwassene, 18+). 

Wie kan zich inschrijven?  

add remove

De Heldenrun is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Je loopt de Heldenrun in duo’s: een kleine superheld (kind) met een grote superheld (volwassene, 18+). De adviesleeftijd voor de 1,5 km route is 5 en 6 jaar. De adviesleeftijd voor de 4 km route is vanaf 7 jaar. Het is een sponsorloop, je hoeft de tocht niet hardlopend af te leggen.

Wat krijg ik bij mijn inschrijving? 

add remove

Schrijf jij je vóór maandag 8 mei in? Dan krijg je een superhelden deelnamepakketje. Dit wordt toegestuurd naar het adres dat je opgeeft bij je inschrijving. Als jij je na 8 mei inschrijft ontvang je dit niet.

Je startnummer ontvang je bij het aanmelden op de dag zelf.

Hoe kan ik mijn inschrijving betalen?

add remove

Bij het inschrijven betaal je het inschrijfgeld via iDEAL.

Kan ik mijn inschrijving annuleren? 

add remove

Het kan natuurlijk gebeuren dat je moet afzeggen. Je kunt je inschrijving annuleren door een e-mail te sturen naar heldenrun@kinderhulp.nl. Helaas is het niet mogelijk je inschrijfgeld terug te krijgen. En heb je al geld ingezameld op je actiepagina? Dan gaat dit naar Kinderhulp zodat we samen kinderen in armoede kunnen helpen.

Waar en hoe kan ik mijn startnummer ophalen? 

add remove

Je startnummer ontvang je op de dag zelf, bij het aanmelden op de Brink. Dit kan vanaf 12:15 uur. Meer informatie ontvang je ook nog per mail.

Heeft mijn superhelden-partner hetzelfde startnummer? 

add remove

Nee, je krijgt allebei een ander startnummer.

Waar gaat de opbrengst van de Heldenrun naartoe? 

add remove

De gehele opbrengst van alle donaties, minus de online transactiekosten, gaat naar Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderhulp is er voor de 300.000 kinderen en jongeren die in Nederland in armoede opgroeien. Kinderhulp ondersteunt hen met simpele dingen zoals een paar goede schoenen, zwemles of een dagje uit. Omdat ook zij moeten kunnen meedoen en een mooie toekomst verdienen!

Moet ik als deelnemer verplicht donaties ophalen? 

add remove

Je hoeft dit niet te doen, maar alle acties helpen natuurlijk! Want we hopen met de Heldenrun zoveel mogelijk geld op te halen zodat we meer kinderen die in Nederland in armoede opgroeien, kunnen helpen met bijvoorbeeld een tweedehands fiets, een dagje uit of zwemles. Ook zij moeten kunnen meedoen en verdienen een mooie toekomst!

Gaat het inschrijfgeld ook naar hulp aan kinderen in armoede? 

add remove

Met het inschrijfgeld en de sponsorgelden dekken we de organisatiekosten van de Heldenrun. De gehele opbrengst van alle donaties, minus de online transactiekosten, gaat naar hulp aan kinderen die in Nederland in armoede opgroeien.

Is er een belastingvoordeel als ik een superheldenduo van de Heldenrun sponsor? 

add remove

Kinderhulp is als ANBI (algemeen nut beogende instelling) aangemerkt waardoor je een gift aan Kinderhulp mag aftrekken in je belastingaangifte. Maar er zijn wel voorwaarden, aan de gift bijvoorbeeld. Kijk voor meer informatie op https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/gift-aftrekken

Ik wil graag sponsoren als bedrijf. Is het ook mogelijk een factuur te ontvangen?

add remove

Super dat je wilt sponsoren! Een factuur ontvangen kan zeker. Neem contact met ons op via heldenrun@kinderhulp.nl, dan bespreken we de mogelijkheden. En heb je de sponsormogelijkheden al bekeken?

Waar kan ik mij omkleden? 

add remove

Het is belangrijk dat je kant en klaar bij de start verschijnt. Bij start en finish is geen kleedruimte.

Waar kan ik mijn spullen laten als ik ga meelopen? 

add remove

We vragen je om zo weinig mogelijk spullen mee te nemen, en je spullen bijvoorbeeld in een rugzak bij je te dragen tijdens de sponsorloop. Er is geen speciale plek waar je je spullen kunt achterlaten. 

Kan ik bij de Heldenrun naar de wc? 

add remove

Ook superhelden moeten naar de wc. De Heldenrun vindt plaats in de binnenstad van Deventer. Je kunt bij de diverse horecagelegenheden aan de Brink naar de wc.

Hoe ziet de route eruit van de 1,5 en 4km tocht? 

add remove

De tochten van beide afstanden starten en finishen op de Brink. De tochten gaan dwars door de prachtige binnenstad van Deventer. Meld je aan voor ons Facebook-evenement om regelmatig updates over de Heldenrun te ontvangen.

Wat voor obstakels kan ik verwachten? 

add remove

De Heldenrun is nadrukkelijk géén ‘obstacle run’. Als deelnemer kom je onderweg leuke obstakels, avonturen en schurken tegen die voor alle kinderen vanaf 5 jaar, samen met een volwassene (18+), goed te overwinnen zijn. We verklappen niet alles.. maar denk aan een stormbaan, tijgernetten om onderdoor te kruipen of wat denk je van een kussengevecht op de route?

Wordt mijn tijd ook geregistreerd en gepubliceerd? 

add remove

Nee, de Heldenrun is geen hardloopwedstrijd. Natuurlijk is de ene superheld sneller dan de andere, maar de Heldenrun is bedoeld om samen een heldhaftige en avontuurlijke middag te beleven én samen geld op te halen voor hulp aan kinderen die in Nederland in armoede opgroeien.

Kan ik wat winnen?

add remove

De Heldenrun is geen wedstrijd en is in de eerste plaats een feest om aan mee te doen. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen die opgroeien in armoede in Nederland. Alle deelnemers worden dan ook als held onthaald. Wel zijn er juryprijzen te winnen voor het leukst verklede duo, de creatiefste outfit en het duo dat het meeste sponsorgeld ophaalt.

Wordt er ook gefotografeerd en gefilmd tijdens de Heldenrun? 

add remove

Jazeker! Houd hiervoor de social media van Kinderhulp in de gaten. Na het event delen we een online fotoalbum en aftermovie. Bij jouw inschrijving geef je toestemming dat wij beelden van jou mogen maken en mogen delen.

Volg Kinderhulp dus op Facebook en Instagram zodat je niks mist! En heb je je al aangemeld voor het Facebookevent om op de hoogte te blijven?

Moet iedereen als superheld verkleed aan de start verschijnen?

add remove

Een sponsorloop door superhelden levert natuurlijk een fantastisch beeld op. Maar ben jij niet zo'n verkleder? Geen probleem. Kom dan gewoon gekleed hoe jij wilt. Bij de start ontvang je van ons een Kinderhulp-superheldenmasker. Daarmee komen vast al je superkrachten bovendrijven! Ben je wél een verkleder? Het duo met het prachtigste kostuum valt in de prijzen!