Organiseer een Heldenrun op jouw school

Kinderhulp roept álle basisscholen op: organiseer een Kinderhulp Heldenrun op school! Een heldhaftige sponsorloop vol plezier én inhoud! Kinderen verkleed als ‘superheld’, leerkrachten als ‘schurken’ en een avontuurlijk parcours. Samen zamel je geld in voor kinderen, die in Nederland opgroeien in armoede.

Kinderhulp voorziet je van een complete toolkit: een actuele Nieuwsbegriples op niveau over armoede, een draaiboek boordevol tips & tricks, sponsorformulieren, flyers en heldenmaskers. De ideale invulling van je sportdag, feestdag, schoolactiviteit of bestaande sponsorloop!

Je kunt de Heldenrun sponsorloop zo groots of zo klein aanpakken als jullie zelf willen. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van verschillende obstakels voor de kinderen met bijvoorbeeld gymnastiektoestellen en materialen. Of maak gebruik van speeltoestellen op het schoolplein. Je kunt ook ouders vragen ‘schurk’ te spelen!

Kinderhulp Heldenrun scholeneditie

Lesmateriaal

Om de Heldenrun voor de leerlingen in een duidelijke context te plaatsen is in samenwerking met Nieuwsbegrip lesmateriaal ontwikkeld. Met deze Nieuwsbegriples krijgen de leerlingen van groep 5 tot en met 8 op hun niveau uitgelegd waarom Kinderhulp er is en wat zij zelf kunnen doen om kinderen in armoede te ondersteunen.

Toolkit

In deze toolkit vind je onder andere een draaiboek zodat je precies weet wat er allemaal geregeld zou moeten worden.

Daarnaast bevat de toolkit promotiemateriaal en nog wat activiteiten zoals een kleurplaat en een masker template om mee te knutselen.